Ana içeriğe atla

Bozkır Devlet Hastanesinde Odyometri (İşitme Testi) Merkezi Açılıyor.


KONYA (AA)  - Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Bozkır Devlet Hastanesine Odyometri (İşitme Testi) Merkezi açılıyor.

İhtiyaçları Selçuk Üniversitesi'nce karşılanan merkez ile hem hastaların teşhis ve tedavileri yapılacak, hem de Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere eğitim amaçlı uygulama imkânı sunulacak.

Odyometri (İşitme Testi) Merkezinin açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Kadir Güven "Konya Bölgemizde en donanımlı işitme testi laboratuvarından bir tanesi Millet Vekilimiz Ziya Altunyaldız'ın destekleri ile Devlet Hastanemize kuruldu.

Yakın zamanda Bölgemize Üniversitemize hastalarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Bu güzel hizmet için Her zaman varlığını hissettiğimiz gurur duyduğumuz güç aldığımız vekilimiz Ziya Altunyaldız a ve SÜ. Rektörü Mustafa Şahin'e ilçemiz bölgemiz adına şükranlarımızı sunarız. Hayırlı Olsun" dedi.

Odyometri (İşitme Testi) Merkezi'nin önümüzdeki günlerde, eksiklerinin tamamlanmasından sonra hastalarımıza hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.


''Odyometri (İşitme Testi) Nedir:

İşitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesi için yapılan işlemlere odyometrik muayene denir. Bu ölçümlerde kullanılan cihazlara ise odyometre denir.

Odyometri (İşitme testi) nasıl yapılır?

İşitme testi yapılacak kişi ses geçirmez bir özel odaya alınır ve kulaklıklar takılır. 250-500-1000-2000-4000-8000 Hz frekanslarındaki saf ton sesler sırasıyla dinletilir. Her sesin ancak işitilebildiği seviye o frekanstaki işitme eşiğidir. Bu işitme eşiklerinin bir grafik üzerine noktalar şeklinde işaretlenip yakın noktaların birleştirilmesiyle odyogram denilen işitme eğrileri elde edilir.İşitme eğrileri Kulak burun Boğaz uzmanı tarafından değerlendirilir ve kişinin işitme kaybı ve derecesine karar verilir.


Odyometrik ölçüm iki amaçla yapılır:

1- Tedavi amaçlı odyometri: İşitme kaybı olan kişilerin başvurusu üzerine Kulak Burun Boğaz muayenesini takiben istenilen odyometridir. Buradaki amaç işitme kaybının olup olmadığının tespiti ve var ise tedavisini düzenlenmesidir.

2- Tarama amaçlı odyometri: İşe girişlerde ve özellikle gürültüye maruz kalınan süreçte işitme kayıplarının tespiti ve erken korunma tedbirlerinin alınması için yıllık periyotta yapılması gerekli işitme testleridir.''

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öğr. Gör. Hasan Tutumlu

Adi Soyadi: Öğr. Gör. Hasan Tutumlu Tel-Dahili: 332 426 1444-11 Mail: Web: http:// Görevi: Müdür Yardımcısı Egitim Durumu Açiklamalar

Öğr. Gör. Oğuz Kaan AKÇAKAYA

Adi Soyadi: Öğr. Gör. Oğuz Kaan AKÇAKAYA Tel-Dahili: 332 426 1444-24 Mail: Web: http:// Görevi: Ögr.Gör. Egitim Durumu Açiklamalar

Bozkır Belediyesi otobüs Hariket Saatleri

Bozkır Belediyesinin Bozkır Meslek Yüksek okulununa ve Bozkır Toplu Konut İdaresi Konutlarına düzenlemiş olduğu sefer saatleri, Öğrencilere göre Uçan tenike seferfleri.