Ana içeriğe atla

Bozkır’da uygulamalı Mart Deprem Haftası etkinliği.


Konya'nın Bozkır ilçesinde 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AFAD, Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulunda uygulamalı eğitim verdi.

Bozkır Meslek Yüksek Okulunda AFAD Konya İl Müdürlüğü Ekipleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından Afetlere Müdahale, Deprem-Yangın Tatbikatı ve kriz yönetimi eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Bozkır Kaymakamı Tolga Turan Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN'a vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti ve yaptığı konuşmasında "Bugün, 1-7 Mart deprem haftası kapsamında, başta deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla bir dizi programı icra etmek üzere sizlerle bir arada bulunmaktayız.

Günümüz dünyasının gerek insan eliyle gerekse de teknolojik imkânlarla sürekli geliştiğini ve değiştiğini, insan yaşamının bu değişimi yakalamaya çalıştığını ve bazen beklenmedik, anı olaylarla karşılaştığını söylemek çok da yanlış olmaz. Dünyanın hem küresel ölçekte hem de yerel düzeyde karşı karşıya olduğu birçok konu vardır. Bu konulardan en önemlilerinden biri de afet ve risk yönetimdir. Değişen ve gelişen dünyada insan kaynaklı olayların yanı sıra bir de doğa kaynaklı faktörlerin de toplum yaşamını ve insan hayatını etkileyebileceğini unutmamalıyız.

Bu kapsamda, temel afet bilinci eğitimleri, teorik ve uygulamalı eğitimler, afet tatbikatları, tecrübe paylaşımları, akademik çalışmalar, afet öncesi hazırlık, planlama ve risk azaltma çalışmaları, erken uyarı ve kesintisiz haberleşme projeleri ile afetin zararlarını en aza indirmek amaçlanmakta olup, afetlere karşı önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Afet: toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan, etkilenen toplumun baş etme kapasitesinin yeterli olmadığı doğa, teknoloji veya insan kaynaklı olaydır.

Afet konusunda her bireye önemli sorumluluklar düşmektedir. Afetlere dirençli bir toplum yapısı oluşturmak, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek afet ve acil durumlara karşı önceden gereken tedbirleri almak, planlamak ve tatbikatlarla afet bilincinin oluşmasını sağlamayı önemsiyoruz.

Bu düşüncelerle, bugünkü programın hem Meslek Yüksekokulumuz hem de ilçemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, 1-7 Mart Deprem Haftanızı kutluyor, 6 Şubat asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavisi devam edenlerin ise sağlığına kavuşmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Bozkır Meslek Yüksek Okulu Toplantı salonunda gerçekleştirilen teorik eğitime Bozkır Kaymakamı Tolga Turan, Bozkır Meslek Yüksek Okul Müdürü Emin Emre Öztürk, AFAD Konya İl Müdürlüğü Ekipleri, KYK Bozkır Müdürü Fatih Koçak ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öğr. Gör. Hasan Tutumlu

Adi Soyadi: Öğr. Gör. Hasan Tutumlu Tel-Dahili: 332 426 1444-11 Mail: Web: http:// Görevi: Müdür Yardımcısı Egitim Durumu Açiklamalar

Öğr. Gör. Oğuz Kaan AKÇAKAYA

Adi Soyadi: Öğr. Gör. Oğuz Kaan AKÇAKAYA Tel-Dahili: 332 426 1444-24 Mail: Web: http:// Görevi: Ögr.Gör. Egitim Durumu Açiklamalar

Bozkır Belediyesi otobüs Hariket Saatleri

Bozkır Belediyesinin Bozkır Meslek Yüksek okulununa ve Bozkır Toplu Konut İdaresi Konutlarına düzenlemiş olduğu sefer saatleri, Öğrencilere göre Uçan tenike seferfleri.